Imperia Automobiles, un concept

De weg vrijmaken voor een nieuw autoconcept

Het project van Imperia Automobiles is ongetwijfeld ambitieus. Het is niet meer of niet minder dan de creatie van een nieuw autoconcept waarbij wordt gebruik gemaakt van een unieke technologie gekoppeld aan een nieuwe benadering van autorijden. Het plezier van ‘met de auto rijden’ wordt hersteld.

Het project is ook al ambitieus omdat deze nieuwe auto deel zal uitmaken van een volstrekt exclusief segment in de autowereld die belang hecht aan erg hoge kwaliteitsnormen.

Ten slotte is het project ambitieus omdat Imperia Automobiles uitpakt met een wereldprimeur in de sector: het brengt een kleine revolutie, maar ook een ongelofelijke evolutie.

Het concept van dit voertuig is een antwoord op 3 opmerkelijke vereisten:

  • Een ecologische bekommernis: zuinigheid via een plug-in hybride motor, aangevuld met een baanbrekende elektrische autonomie.
  • Sportief rijplezier: dankzij nieuwe technologie toch hoogstaande prestaties.
  • Oog voor design: een neo-retrolijn die door de geschiedenis van Imperia wordt geïnspireerd en die de meest veeleisende liefhebbers zeker zal bekoren.

3 parameters, 1 oplossing

Momenteel zijn er voertuigen op de markt die een, of zelfs twee van deze vereisten beantwoorden. Wat echter het concept van Imperia Automobiles zo origineel en relevant maakt, is dat deze er als enige in slaagt om tegelijk aan alle drie voldoet. De Imperia is daarom ook een reële wereldprimeur.

Het Imperia-project ligt voorop op zijn tijd. Het sluit aan bij de domminante tendensen in de wereld van vandaag, die zich - om gegronde redenen - meer en meer bekommert om het milieu en duurzame ontwikkeling, maar ook haar comfort niet wil opgeven. Potentiële kopers met een voorliefde voor milieu en technologie, die zich dus toespitst op zuinigheid zonder te moeten inboeten op rijplezier of imago, worden hiermee op hun wenken bediend, terwijl zij ook een daad van verantwoordelijkheids- en burgerzin stellen.