Héritage

Imperia Automobiles, een groots verleden en een rijke toekomst

Hoe nieuw het Imperia-concept ook mag zijn, het merk Imperia Automobiles heeft reeds een indrukwekkend verleden achter zich. Imperia Automobiles, dat werd ontwikkeld binnen Green Propulsion, blaast nieuw leven in de naam van een gerenommeerde Luikse onderneming die in de eerste helft van de 20e eeuw furore maakte. Het vereenzelvigt zich met deze prestigieuze erfenis en wil deze terug in de markt neerzetten.

Autokenners, liefhebbers van mechanica, maar ook degenen die nostalgisch terugblikken op een lokaal industrieel verleden, moeten gevoelig zijn voor onze ambitie om het roemrijke imago van het laatste Belgische automerk op te poetsen en terug wereldwijd neer te zetten.

Imperia. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Tussen 1900 en 1950 schreef Imperia een van de mooiste bladzijden in de Belgische automobielgeschiedenis. Het merk scheerde zowel op commercieel als op sportief vlak hoge toppen. Naast geweldige verkoopcijfers boekte Imperia ook klinkende successen in verschillende internationale wedstrijden op de weg en de racebaan. Door de overname van Minerva, een ander Belgisch merk, veroverde Imperia bovendien een prominente plaats binnen het segment van prestigewagens, met modellen die een toonbeeld waren van elegantie en aanzien.

Innovatie als handelsmerk

Met zijn eigen circuit rond de fabriek van Nessonvaux gaf Imperia blijk van durf en vernieuwingsdrang tijdens zijn 50-jarige bestaan. Naast zijn sportieve successen mag men niet vergeten dat Imperia vanaf 1907 in de Pieper werkplaatsen werd ontwikkeld. Hij ontwierp de eerste hybride motor, de zogenaamde Auto-Mixte, die in die tijd ook « petro-elektrische» motor werd genoemd.

Door het merk nieuw leven in te blazen, willen wij enkel op dezelfde manier onze stempel drukken op een heel specifiek en toekomstgericht domein. Kunnen steunen op een roemrijk verleden biedt reeds een garantie voor de toekomst...

Voor meer informatie…

Download de korte geschiedenis van de Impéria-auto's (PDF).

Drie boeken die de geschiedenis schetsen van Imperia en de Belgische automobielsector in het begin van de 20e eeuw, kunnen worden besteld op de website van Editions Vieux-Temps.