Performances

Op-en-top pure snelheid.

Het aanbod van Imperia Automobiles is radicaal: een wagen met een verbruik en CO2-uitstoot die vergelijkbaar zijn met die van een Smart ForTwo, gekoppeld aan opmerkelijke prestaties die zeker niet moeten onderdoen voor merken die hun faam al hebben gevestigd, zoals Ferrari of Porsche.

Imperia Automobiles lost deze kwadratuur van de cirkel op twee manieren op: enerzijds door een heel licht voertuig te ontwerpen, en anderzijds door de twee motoren, de thermische en de elektrische, harmonieus te combineren en ze parallel te laten functioneren.

Graphique de consommation

Ons concept verminderdt de globale hinder « van de bron tot het wiel » (« Well to Wheel», vanaf de primaire energiebron). Bijgevolg heeft de Imperia GP roadster gemiddeld een heel lage CO2-uitstoot (zelfs een rechtstreekse nuluitstoot in de elektrische stand) en levert dus een belangrijke bijdrage in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Volgens de Europese norm R101 over plug-in hybride voertuigen bedraagt de mixte consumptie – benzine en elektriciteit- van de Imperia GP amper 1,9l/100km plus 11,5 kWh/100km en de CO2-uitstoten zijn lager dan 50 g/km ! Om nauwkeuriger te zijn “van de bron tot het wiel” is het ecologische doel ook vol bereikt.

CO2 Emissions de CO<2

Prestaties die andere sportwagens hem benijden

Sportieve prestaties blijven niet achter.

De Imperia GP trekt op van 0 naar 100 km/u in 6,0 seconden in zuivere elektrische stand, en in 4,0 seconden in hybride stand. Vanuit stilstand kan een kilometer in slechts 22,5 seconden worden afgelegd. Zelfs de Porsche 911 Carrera S doet niet beter. Dit zal zeker in de smaak vallen bij de specialisten.

Graphique des performances

We wouden bewijzen dat een burgere en ecologische houding zich eveneens met een zeldzaam plezier gepaard kan gaan…