Technologie PowerHybrid®

Een aandrijving die het echt doet vooruitgaan

De hybride motor van de Imperia GP roadster steunt op een technologie die speciaal werd ontwikkeld voor de autotoepassing. De eerste sportwagens die dezelfde sterke ecologische bezorgdheden aankondigen, bieden enkel een elektrische aandrijving, waardoor haar actieradius drastisch beperkt is. Daarentegen biedt Imperia een onbeperkte autonomie, dankzij de verbrandingsmotor die het automatisch overneemt wanneer de batterijen eventueel worden ontgeladen. Bij wijze van voorzorgsmaatregel is dat opladen ook mogelijk terwijl de wagen rijdt in hybride stand.

Het principe van de PowerHybrid®-aandrijving volgens Imperia

Tijdens de rit kan de bestuurder via de keuzeschakelaar op elk moment beslissen welke aandrijving hij wenst: elektrisch of hybride. Dankzij een ander bedieningssysteem beslist de chauffeur of hij de batterijen volledig wil opgebruiken (om ze vervolgens op het elektriciteitsnet op te laden zodra de bestemming is bereikt), dan wel of hij een reserve wil behouden die hij kan gebruiken wanneer hij in de stad rijdt. Met deze functies kan het gebruik van de Imperia GP dus optimaal worden aangepast aan de omstandigheden.

De werking van de hybride aandrijving kan worden samengevat als:

image PowerHybrid

Een goedkope energie zonder directe uitstoot

De Imperia GP heeft daarnaast nog een andere baanbrekende en exclusieve troef in zijn marktsegment: het is de enige hybride auto die kan worden opgeladen via het net, vanuit een gewoon 220V stopcontact. De wagen is volledig opgeladen in 4u30 (Imperia GP Basic), aan een onklopbare prijs-km verhouding (0,034€/100km aan dagtarief, 0,016€/100km aan nachttarief).